:: cLiCk cLiCk ::

:: cLicK cNi ::

Friday, July 23, 2010

Kerja Giler..

Dari dulu sampai sekarang, suka sangat wat kejea last minute.. dah 2 x serik2 gak eheeee ok, Tp, 2 ngn sekarang banyak sangat bezanya..


ok, let's start... ni citer seminggu, 2 minggu lepas (eh, seminggu ker 2 minggu nie?? belasah jer)....  Lec dah bagi masa yg cukup lama (3bulan) untuk wat 8 assignmt ( 2 group assgnmt)... tp, disebabkan banyak sangat tanggungjawab kat bahu ni, ditambah lak ngn sikap anak2 yg semakin membesar maka kesemua assgnmt tersebut sy x buat.. hahaha.. keji sgt... tp, adalah 1 subj 2 sy sempat cr bahan2 ok..


Tp, bila class nak mula, mulalah gelabha.. terus amik cuti 3 hari konon2 nak settle semua sekali Tp, sycuma berjaya siapkan 5 assignmt + 1 kuiz ja... 2 pun dalam masa dalam masa 2 hari 2 malam heheeheeee poyo giler...... tdo sekejap2 ja... nak2 1 dari 2 subj yg sy x wat 2 lec suruh antaq jugak2.. adeyyy, macam mana mau wat?? lepas talk2. bodek2 (ada jugak sikap camni!!!!) lec lec kata 1 hari lewat, potong 1 markah.... adusss.. tp, mana yg antaq ari ni tp lec bg balik utk wat editing lec 2 kasi chance sampai senin..... disebabkan sy ni jenis yg x makan saman (memang la kan, sy makan nasi).... sy wat buat2 jugak.... bukan apa, memang dah plan baekk punya nak wat tp, adam diserang penyakit kaki, tangan dan mulut laks (ni akan diciter kemudian).... so, sy terpaksa fokus kepada anak2...  ari rabu sy dah wat sket2... malam 2 sy emel kt lec nak antaq esok.. dengan harapan lec kata 'ok, nanti ketak jer kat bilik sy" hahaha poyo, ayat ciptaan sendiri... esok pagi (pagi tadi la ni) sy masuk semula opis setelah seminggu bercuti... masuk jer terus check emel.. lec balas ' salam, datang jumpa sy jam 12'.. mak aiii gelabah bewak jadinya.. terus amik beg balik rumah.. sambung g cuti.. kalau dok opis konferm x kan siap... sampai rumah, masuk bilik, kunci pintu terus menaip tanpa henti.. cayalahhhh.... akhirnya sy berjaya siapkan jugak pada jam 11.50 pagi.... ini pun dah gelabah.. mana nak binding g, nak cr bilik lec g, nak p uum g.. janji kul 12... sabaq2... hubby drive laju giler.. mujuq x kena speed track.. sampai uum terus p kedai binding.. pas 2 p cari bilik lec.. katanya no bilik 053 (aras2 bawah jer).. puas sy pusing, x jumpa jugak bilik 053.. yg ada semua no 2200, 3300,400 keatas...  mak aihh jauh sangat 2.... turun naik tangga jer.. x jumpa2 gak.. rasa macam nak nangeh pun ado.... terasa kain dah semakin longgar (bajet dah kurus sbb turun naik tangga).... tetiba terpikir, eh eh, ntah2 bukan fakulti ni kot.. terus call member tanya.. ha, memang betul.. lec tu dok fakulti lain... terus masuk dlm keta p cari len... dah bangunan 2, bilik lak x tau.... 035,036,037,021.. ehe, apsal no bilik ni makin turun lak... tanya budak2 kat c2 dia kata aras2 bawah 2 jer... dah 4ploh4 kali sy pusing.. jumpa no yg sama jer.. kaki dah sakit2.. berlagak sangat pakai highheel.. nak bajet ayu la konon... muka baju semua dah berpeluh2... terus p kt hubby ngadu... x jumpa gak... dok sat hanim msg alamat lec 2... oo kat bgnan eko... ah, banyak sangat ka fakulti ni ngn bangunna... ha, amek ko memang banya giler... nampak sgt lak x pernah nak amik tau.. yer la, datang class sebulan sx.. dah 2 class tempat yg sama ja.... wat pa nak p tgk tempat lain kan.... dah jumpa bangunan eko semua sy terus p cari lagi... macam 2 jugak... feliks sagt bila asyik jumpa nombor bilik yg sama.. eh, x kan bangunan yg sama kot... dah pennat sgt n rasa dah nak nangeh p ngadu kt hubby.. hubby pun volunteer nak p cari... ok jer.... x sampai 10 minit hubby call kata dah jumpa.. uwaaaaaa dah dekat sejam sy pusing x jumpa.. cepat jer hubby jumpa.... sampai jer lec dah x da dalam bilik.. letak jer kat dalam folder kat pintu bilik dia... harap2 jgn la ada sesapa yg wat dajal ahilangkan assgmnt 2... masa dalam keta baru rasa tenang... 


mujuq hubby x bising... senyum jer... hubby kata biasa la 2, tngah stress apayg wat semua salah.. thanks dear..... fuhh, selesai 1 masalah.. apapun, assmnt 2, adalah sgt rasa x confident.. main buat jer.... sem nie betul2 menguji... sabaq sabaq.....


yg 1 lagi 2 lec sporting giler.. antar jer bila2 pun x pa.. janji sebelum final... oh ya, sy start final 16-22hb nie.... apapun, lain kali jangan wat keja last minute... tp, macam dah sebati jer...


 kalau dolu, esok nak exam malam ni memang study giler2 punya.. sampai pagi esok x tdo... rasa ngntuk, minum nescafe terus segar.... pas mandi terus g amik exam... balik exam baru tdo baekkk punya... tp, sesetengah org x leh coz dorg kata otak jammed... sy ok jer... kalau study awai2 ada ja yg lupa... e2 citer dulu.... masa anak sorg leh g stayup lewat2... tp, sekarang... anak2 tdo sy tdo.... nak bangun lak punya la seksa.. kunci la bapak jam pun... pas bunyi tutup n sambung tdo balik eheee... kalau stayup lama2 mulala rasa pening n nak pitam semua.. minum nescafe 44 gelas pun dok macam 2 jugak... eheeee


apapun, masih ada lagi 1 assgmnt yg perlu dibereskan.. chaiyokkk



2 comments:

:: SaHaBaT cAuLaLa ::