:: cLiCk cLiCk ::

:: cLicK cNi ::

Monday, February 21, 2011

: cerita 1 :

n3 sebelum ni sy ada gtau nak kongsi 2 cerita kan... k, ni citer yg pertama...

tempat kejadian : Ambank
masa : 1.00 - 2.30 pm



mas ni sy p ambank coz nak amik balik geran kereta.. adik sy nak guna untuk minta sticker uum.. masa tengah tungu untuk dapatkan geran tu, ada sorang kakak ni (kalau ikut tue kira pangkat omak2 la)... dia pun macam sy gak, nak amik geran coz nak bayar road tax keta.. keta dia baru lagi (dalam 6 bulan kot).. keta sy dah 6 tahun dah so, sy nyer x da masalah la.. dulu2 sy ada gak nak mai amik geran awai tp, staff kat c2 kata kena tunggu 2 thn ke atas baru leh amik (betoi ka?).. x kisah la, sy bukan nak wat apa pun.. biar je geran tue kat ambank.. kalau nak renew insuran ka roadtax ka p ja kat ambank dorg settle semua..

berbalik pada citer kakak tadi tue, bila dah staff kat c2 kata x leh amik dia pun balik la.. dok sat ada sorang laki bini ni masuk.. yg si laki ni marah2.. memang kuat suara dia.. "nak amik geran keta sendiri pun susah.. bukannyer keta orang.. kita bayaq semua, x da masalah apa pun.. sebelum ni ok ja".. dia terus marah2.. sy pun tengok la, rupanya kakak tadi tu naik semula ngn husband dia.. muka dia dah pucat semcam dah.. tetiba husband dia minta ic.. dia kata x perlu.. terus husband dia jerkah, minta ic.. terketaq2 dia bagi... husband tanya sorg staff kat c2 (masih lagi nada marah2).. " sy nak p kursus nie.. pasai pa yg x mau bagi geran keta kat bini sy? bukannya nak p jual, nak bayar road tax ja.. g pun keta sendiri.. tu pun payah sangat ka.. kalau x mau bagi jugak, buat surat pasai pa x mau bagi... kalau kena tahan boleh tunjuk..." staff tu cuba cakap baik2.. 'sapa kata x mau bagi? tunggu sat na".. laki tu balas balik "sat g bagi kat bini sy... tu keta dia.. sy nak turun ni, keta x da parking, sat g kalau kena saman susah pulak.. kalau org pompuan mai, semua x boleh, semua x bagi"... terus dia blah. semua orang dalam tue terkedu...

sian tau kakak ni.. dia mai duduk kat sebelah sy.. dia citer la " maaf la, laki kak ni memang macam tu.. keja dia sama.. dia keja macam penyiasat (jenayah) ngn polis.. dia memang tegas.. kat rumah pun macam tu.. kak ni kira dah lama sangat dah sabaq ngn dia.. anak2 pun dah besaq.. cucu pun dah ada.. kak ni dah pencen pun... ketaq ni kena jerkah ngn dia kat bawah tadi..'... sy dengar jer, simpati pun ada...

pas tu, staff ambank tu panggil kakak tu minta wat surat... kak tu nak suruh husband dia yang tulis coz dia memang x leh tulis, tangan dia ketaq sangat.... baru langkah nak turun staff tu panggil balik.. dorang karang2 & mintak kakak tu sign jer... may b sebab x mau husband kakak tu naik & bising2 lagi kot...

serius, nak sign dah keluarkan ic dari purse pun kakak tu terketaq-ketaq... sian sangat tengok... ntah apa yg husband dia tengking masa kat bawah tadi.. terpikir jugak sy, cam na keadaan kakak ni kat rumah?? kakak ni memang kuat, sabaq ngn kerenah baran husband dia sampai ada cucu.. hebat kan.. itu la kan... bula amarah menguasai diri.. x kisah ngn orang sekeliling..

pesanan sy : jangan marah2 okey

cerita kedua sy sambung nanti ek...

2 comments:

  1. memang sian sangat kat dia.... macam2 kan manusia nie

    ReplyDelete

:: SaHaBaT cAuLaLa ::